Omni-channel expertise in fashion & lifestyle

Bleckmann heeft meer dan 150 jaar ervaring in supply chain management (SCM). In die tijd zijn we uitgegroeid tot marktleider in de mode- en lifestyle industrie. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we als geen ander welke SCM-services deze industrieën nodig hebben.

E-commerce
Al in een vroeg stadium hebben we de focus gelegd op e-commerce activiteiten. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot expert in omni-channel logistiek. Dit resulteert onder andere in het zeer snel en accuraat reageren op (on)verwachte (seizoens)schommelingen of visies van merken.

Fashion

Al ruim 150 jaar zijn we actief in de mode- en textiellogistiek. Vandaag de dag verwerken we meer dan driehonderd miljoen artikelen, verzorgen we belevering van ruim tweeduizend winkels en de e-commerce leveringen voor talloze consumenten in Europa en Noord-Amerika. Timing en nauwkeurigheid zijn  daarbij essentieel.

Totaaloplossing
Of het nu om hangende of verpakte kleding gaat of schoenen of algemene e-commerce, we kennen de mode- en lifestyle branche als geen ander. Klanten kunnen ons met een gerust hart de logistiek van hun producten toevertrouwen. Daarbij managen we de gehele keten, van inkomend transport tot de distributie en het retourenproces.

Continue monitoring
Om alert te blijven en flexibel te kunnen reageren op vragen van onze klanten, kijken we ten minste elke drie maanden naar de verwachte ontwikkelingen op het gebied van assortimentering en groei in inkomende en uitgaande volumes. Door onze schaalgrootte zijn we in staat om soepel te reageren op de dynamische markt.

Lifestyle

Een groot deel van onze klanten is gestart in de fashionmarkt. Het is een markt die sterk seizoensgebonden is. Om de afzet wat minder seizoensafhankelijk te maken, hebben veel modemerken hun assortiment uitgebreid met woonaccessoires en geuren.

Wij zijn met onze klanten meegegroeid. Vandaag de dag bieden we logistieke oplossingen op maat aan voor zowel mode- als lifestyle producten.

E-commerce

De afgelopen jaren is het aantal online bestellingen van onze klanten verveelvoudigd ten opzichte van het traditionele (retail)kanaal. Om de  groei in e-commercebeleveringen goed te ondersteunen hebben wij al vanaf het beginstadium van deze trend zwaar geïnvesteerd in de IT- en operationele infrastructuur van de organisatie. Dat stelt ons in staat continue en nauwgezet onze processen te monitoren.

Omni-channel oplossingen
Onze up-to-date operationele infrastructuur stelt klanten in staat winkelbeleveringen en e-commerce orders uit dezelfde voorraad te verkopen en via retailkanalen, afhaalpunten of rechtstreeks aan de consument aan te bieden. Deze omni-channel benadering is cruciaal voor het succes van onze klanten. Onze kennis van omni-channel oplossingen heeft ervoor gezorgd dat in toenemende mate ook niet-traditionele retailers gebruikmaken van onze e-commerce afhandeling.

Retourenproces
We dragen zorg voor een efficiënte afhandeling van retourenstromen met de bijbehorende kwaliteitscontrole.

Wereldwijd netwerk

Wij bieden onze klanten alle mogelijkheden om letterlijk en figuurlijk uit te groeien tot een wereldwijde speler. Door middel van het Bleckmann Local Hero concept kunnen wij overal ter wereld aan onze klanten de beste service bieden. Lees hier meer over ons wereldwijde netwerk.

Onze services

Bleckmann is wereldwijd dé specialist in supply chain management voor de mode en lifestyle-industrie. Wij verzorgen de volgende services:

> Multimodaal transport
> Warehousing & VAS
> Douaneafhandeling & BTW processen
> Omni-channel distributie