Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Uw beloften duurzaam nakomen

We zijn toegewijd aan een duurzame bedrijfsvoering, omdat we geloven dat het ieders taak is om duurzaamheid te omarmen. Bij Bleckmann denken we na over de manier waarop we onze werkzaamheden vandaag de dag uitvoeren en hoe we onszelf daarin kunnen verbeteren om bij te dragen aan een duurzamere wereld morgen.

Door nauw samen te werken met onze stakeholders – klanten, werknemers, zakenpartners, gemeenschappen, investeerders en anderen – zorgen we ervoor dat onze inzet relevant en gefocust is en blijvende voordelen oplevert voor zowel direct betrokken partijen als eindgebruikers en klanten van onze klanten. We geloven gewoonweg dat duurzaamheid een zaak van iedereen is.

In alles streven we naar continue verbetering. We zoeken altijd naar manieren om dingen beter en efficiënter te doen. Daarbij stoppen we nooit. Zelfs wanneer een gewenst resultaat bereikt is, zoeken we nog steeds naar optimalisatie. Dat doen we samen met onze partners op basis van de drie kernthema’s van onze duurzaamheidsinspanningen: People, Planet, Profit.

Portrait of smiling millennial female employee or worker looking at camera, happy successful woman standing foreground posing with colleagues at background, student or intern make picture in office

People

Onze mensen staan ​​aan de basis van alles wat we doen. Dankzij onze teams en hun werk kunnen we onze klanten bedienen en hun beloftes aan eindgebruikers waarmaken. We geven om de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze mensen. We zijn daartoe een aantal interne programma’s en campagnes gestart, zoals trainingen op gebied van Gezondheid & Veiligheid en de Bleckmann Challenge (word-fit-blijf-fit-uitdaging). Maar ook een diversiteitsbeleid, bijvoorbeeld gericht op integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, samenwerking met lokale universiteiten en gemeenschappen en andere initiatieven.

Planet

Hoe kunnen we onze CO2-voetafdruk verkleinen en hoe kunnen we verspilling in onze bedrijfsvoering verminderen? Dit zijn vragen die we onszelf voortdurend stellen. We zoeken dan ook proactief naar oplossingen die niet alleen onze impact op het milieu helpen verminderen, maar ook die van onze klanten. We hebben in ons hele bedrijf tal van programma’s en initiatieven geïntroduceerd, zoals het gebruik van hernieuwbare energie, een lager elektriciteitsverbruik, Lean Six Sigma voor afvalvermindering, afvalscheiding, recycling, het gebruik van milieuvriendelijke materialen, optimalisatie van verpakkingen en meer.

AdobeStock_82672538 - Copy
Businessman presenting a sustainable development concept with office buildings backgrounds

Profit

Wij geloven dat het duurzaam runnen van onze activiteiten bevorderlijk is voor de onderneming, waardoor we kunnen groeien en onze klanten op de lange termijn goed van dienst kunnen zijn. We promoten eerlijk ondernemerschap bij alles wat we doen. We streven ernaar om ons bedrijf te runnen in volledige overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving, waarbij we de hoogste ethische normen toepassen. Onze zakelijke gedragscode samen met het anti-omkopingsbeleid en het anticorruptiebeleid alsook het antitrust- en concurrentiebeleid bepalen duidelijk de regels die al onze medewerkers moeten volgen.

Meer over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Bleckmann:

Vragen?

Neem contact met ons op!